Det skal du tænke på, inden du køber en robotplæneklipper

Den bedste ting ved en robotplæneklipper er selvfølgelig, at du får mere tid. Du behøver ikke at bruge tid på at slå græsset og kan derfor bruge noget tid på noget andet. Det kan være at ordne nogle andre ting rundt om i huset.

Som husejer vil du typisk have en masse forskellige ting, der skal ordnes. Det kan også være, at du har brug for noget mere tid sammen med din familie eller dine venner. Det er også vigtigt at pleje det.

Det kan være fristende, at du anskaffer dig en robotplæneklipper, så du slipper for at skulle slå græsset. For mange er det en sur tjans, at de skal ud at slå græsset. Det er irriterende og kan være en kilde til stress, hvis de ikke kan nå det, og deres græsplæne derfor ser uordentlig ud.

Der er dog også nogle ting, som du skal være opmærksom på, når du køber en robotplæneklipper. I denne artikel kommer vi ind på både de gode og de dårlige ting ved at have en robotplæneklipper, delvist inspireret af hjemmesiden plæneklipper-test.dk.

Hvis det er en sur tjans for dig at slå græs, vil du også velkomme mulighed for at slippe for det. Så kan du bruge din tid på nogle af de andre opgaver rundt om i huset, som du hellere vil lave.

Robotplæneklipper er dyrere end en normal plæneklipper

En anden faktor, der er vigtig at have med, når du overvejer at anskaffe en robotplæneklipper, er dog, at det er en dyrere løsning end at købe en normal plæneklipper. Hvis penge og økonomi er vigtigt for dig i forhold til dit valg af plæneklipper, er det altså værd at overveje grundigt, om du bør investere i en robotplæneklipper frem for en normal plæneklipper.

Når det kommer til pris, kommer det selvfølgelig også an på, hvor værdifuld du synes, at din tid er. Hvis du skal regne din timeløn ud i forhold til, hvor mange timer du bruger på at slå græs i løbet af en sommer, vil du sikkert hurtigt kunne se, at du vil have den tjent hjem i løbet af kort tid.

Udover at en normal plæneklipper er billigere, vil den typisk også give dig noget mere motion, end en robotplæneklipper. Hvis du hører til en af dem, der ikke holder så meget af at bevæge dig, er det måske værd at tage med, at du med en normal plæneklipper slår to fluer med et smæk i den forbindelse.

Robotplæneklippere er nemmere at stjæle

Når det kommer til robotplæneklippere, er det også vigtigt, at du tager med i dine overvejelser, at de er langt nemmere at stjæle, end en almindelig plæneklipper er. De er lige til at tage under armen eller sætte ind i bilen og så køre af sted. Fordi robotplæneklippere er lidt dyrere, er der rent faktisk også nogle, der gerne vil stjæle dem.

Du kan derfor overveje, hvor stor risikoen for, at din robotplæneklipper bliver stjålet egentlig er. Hvis du har en lukket have, hvor det er svært for andre at se ind, vil de næppe få øje på din robotplæneklipper. Der vil du altså højst sandsynligt kunne have din plæneklipper i fred. Hvis du har en åben have, hvor det er nemt at komme fra vejen og ind i din have, kan det være, at du skal overveje, om en robotplæneklipper er det rigtige for dig.

De fleste vil have plæneklipperen til at køre hele dagen. Hvis du skal pakke plæneklipperen væk, når du forlader huset, bliver det for besværligt for dig at have den. Der vil det altså ikke være det værd.